MASAK ODEN DENGAN MEE KUNING π
3 hari lepas rasanya π€ biasalah, suka ambik gambar banyak-banyak dulu, tapi nak update banyak pula halangan nyaπ
internet siput sebab cuaca π
guruh, kilat, hujan ⛈️π©πͺ
π¬tangan malas menaip, eh? π
Okay, saya back dan check balik tarikh. 8 Jun!
Sebelum tu, dah beberapa hari niat nak bagitau umi. Nak makan jenis-jenis frozen ada sup macam ni. Ala-ala Seoul Garden tu.
" Tapi nak versi jimat, puas, dan tak perlu mandi lepas makan π· "
Maklumlah, musim tak berapa nak selamat ni, jaga strict sikit penjagaan kesihatannya.
Tapi, tak terluah juga kat umi. Tiba-tiba haritu, umi kata nak keluar, sekali dengan adik dan kakngah. Lepas sejam tu tengok ngah dah memasak kat dapur. Kita jenguk jelah, masak apa? Nak tahu jugak.
Tengok macam ada banyak bebola, ada fishball, meatball. Ehhhh π€©
Tiba-tiba terfikir "adakah impian lain pon semudah berniat dalam hati macam ni je?"π
Taklah, mungkin Allah nak gembirakan hati. Sebab Allah Maha Mengetahui, 10 Jun dah diumumkan bila tarikh sekolah dibuka π
Lepas umi mandi, kabo lalu ke umi
"Awah lama doh nok makan, tapi dok ingat nok kabo"
Umi pon kabo "awah kan anak umi, gerakan hati seorang ibu" π
Sebenarnya umi buat versi maggi, tapi keesokannya ada lebih sikit, jadi umi rebus mee kuning.
Terhasil lah, oden versi mee kuning π½π
Mee versi ada lighting π
Mee versi takde lighting π€
Mee versi terlebih lighting π€‘
Nampak tak ada bentuk 'love' kat bahagian atas tu? π
Guna sosej, 3 jenis bebola dan isi kentang je. Nak masukkan seafood, takut alergik π
Okay, kali ni love tu dah hilang
Eh, ada balik π€
#DONE
Alhamdulillah π¦
Kenyang neting perut π♀
π»
10 Jun 2020
Comments
Post a Comment