KEK BATIK INDULGENCE IZZATI QYA



Semalam, ter-excited ngah buatkan kek batik indulgence. Sebab orang jual mahal, kadang-kadang tak padan dengan saiz kek. Musim pkp ni tak dapat duit belanja, jadi terinspirasi untuk lebih berjimat cermat ๐Ÿ‘€ Nak minta-minta dengan umi tak sampai hati ๐Ÿ’”

Resepinya macam biasa
1) pecahkan kepingan biskut marie seberapa banyak yang anda nak
2) cairkan coklat beryls, letakkan mentega, panaskan atas dapur
-boleh buat cara direct atas api atau cara kukus
3) tambahkan susu pekat untuk tambahkan manis, kalau suka manis letak banyak-banyak, kalau kurang manis sikit-sikit sudahla ๐Ÿ˜‰
4) tuangkan dalam bekas berisi biskut tadi
5) sejukkan ๐Ÿ˜ฌ
6) siap untuk dimakan

Tips! 
Kalau nak potongan kek jadi cantik, potong dengan pisau panas. Rendam pisau dalam air panas sekejap, baru potong



Yang ni tak potong dengan pisau panas pon, sebab kurang takin hoho 
Dan tak berniat nak ambik gambar lawa-lawa kali ni, cukup boleh makan sedap ๐Ÿ˜‹
Thanks ngah ๐Ÿ˜˜

๐ŸŒป
4 Jun 2020

Comments

Popular posts from this blog

Nota Ringkas STPM BM 1 (Bahagian 5 - Akhir)

Soalan STPM Sejarah Semester 3

Contoh Wacana Retorik: Pemerian, Pemujukan, Penceritaan, Pendedahan, Penghujahan