KEK BATIK INDULGENCE IZZATI QYA
Semalam, ter-excited ngah buatkan kek batik indulgence. Sebab orang jual mahal, kadang-kadang tak padan dengan saiz kek. Musim pkp ni tak dapat duit belanja, jadi terinspirasi untuk lebih berjimat cermat ๐ Nak minta-minta dengan umi tak sampai hati ๐
Resepinya macam biasa
1) pecahkan kepingan biskut marie seberapa banyak yang anda nak
2) cairkan coklat beryls, letakkan mentega, panaskan atas dapur
-boleh buat cara direct atas api atau cara kukus
3) tambahkan susu pekat untuk tambahkan manis, kalau suka manis letak banyak-banyak, kalau kurang manis sikit-sikit sudahla ๐
4) tuangkan dalam bekas berisi biskut tadi
5) sejukkan ๐ฌ
6) siap untuk dimakan
Tips!
Kalau nak potongan kek jadi cantik, potong dengan pisau panas. Rendam pisau dalam air panas sekejap, baru potong
Yang ni tak potong dengan pisau panas pon, sebab kurang takin hoho
Dan tak berniat nak ambik gambar lawa-lawa kali ni, cukup boleh makan sedap ๐
Thanks ngah ๐
๐ป
4 Jun 2020
Comments
Post a Comment